12105786 840909616022937 7725717819012610121 n

Biography:

1980.09.20-án születtem Békés megyében Szeghalmon! Vésztőn töltöttem általános iskolás éveim,  tanulmányaimat Békéscsabán folytattam, jelenleg Fejér megyében élek!

A rajz már gyerekkoromban is fontos szerepet töltött be szabadidőmben, de soha nem ebbe az irányba indultam el! Nekem ez olyan, mint egy "meditáció", akik rajzolnak vagy más hasonló dolgokat csinálnak, mint pl.:a zenélés, azok tudják miről beszélek! Ilyenkor lehet az ember a legszabadabb. Nekem kikapcsol az agyam és csak jön minden magától. A portré 2005-től vált fontossá számomra, kezdett érdekelni a fejlődés és az igényesség! Előtte a graffiti és a hip-hop rajz (figurák) érdekeltek, csak ezután tértem át a nehezebb és látványosabb munkákra! Mindig voltak hullámvölgyeim, amikor megakadtam, mert újabb stílusokat akartam felfedezni. Ekkor jött a portré, ezt követte a tetoválás. Mindegyiket a végtelenségig lehet fejleszteni, olyan nincs, hogy én mindent tudok. Sőt gyakorolni is kell. Nem lehet elhanyagolni egyiket sem, mert a tetoválás ezekből az alapokból táplálkozik.

2008 végén találkoztam egy tetoválóval és hosszas beszélgetés után rájöttem, hogy tetoválni akarok. Teljesen tele van varrva a srác, mint egy képregény. A háta, karja, mellkasa mindenütt csak tetkó. Először látni ilyet közelről érdekes és nem is gondolja az ember, hogy hamarosan nekem is lesz és lett is. Persze az ő stílusa tekint vissza a testéről, az ő egyéniségét tükrözi. Sokáig nem foglalkoztam vele, hogy engem esetleg érdekel vagy nem ez az egész, de ki akartam próbálni. Megnéztem hogy is zajlik mindez. Elkísértem néhány motoros találkozóra és sokáig csak néztem mit hogyan kell, figyeltem és próbáltam megjegyezni mindent amit látok. Közben jókat röhögtünk, mert nagyon sok érdekes emberrel találkoztam a motoros találkozókon. Képzelhetitek mennyi furcsa figura megfordul ott.:) Lassan kialakult a stílusom, a technikák megismerése hosszú folyamat és még nincs vége. Nagyon élvezem az egészet, mindig felvillanyoz amikor befejezek egy munkát és látom az egyén arcát, hogy mennyire tetszik neki. Ez nagyon inspiráló és már várod a következőt, hogy csinálhasd. Én így vagyok vele,.....mindig jókat dumálunk tetoválás közben. Van egy haverom, aki azt mondta, hogy: " Norbi csinálj egy kezdő vonalat és ha fáj, akkor hagyjuk abba és maximum csinálsz belőle egy anyajegyet". Hatalmas röhögés kísérte a mondatot!DDDD Na hát kb. ennyi nagy vonalakban, a többit akár élőben..........

Jó tanács: Mindenki gondolja meg és gondolja át mit szeretne magára tetováltatni. Ne azért tetováltass, mert a haver, cimbi, tesó azt mondta és nekik már van, ezért nekem is legyen. Mindig tudakold meg és nézz utána, hogy mit is jelent a szimbólum, amit magadra tetováltatsz. Hallottunk már ilyen-olyan rémtörténeteket, hogy a felkerült tattoo nem azt jelenti, amit szeretnénk. Válassz olyan mintát, ami a saját egyéniségedet tükrözi és a jövőben is vállalod az általad viselt tetkódat. Ne kelljen később szégyenkezni és eltakarni, majd netán azt letakartatni. Azt tudom javasolni, hogy érdeklődjetek a tetoválok munkájának minőségéről, a szájról-szájra terjedő infó is sokat segít, de a legjobb élőben beszélni a tetkóssal. Nézzétek meg a weboldalukat és bátran vegyétek fel a kapcsolatot velük(ünk) és segítünk. Nem kell rádumálni senkit az első rábökött mintára, hanem megpróbáljuk a stílusotokra szabni. Minél egyedibb, annál jobb. Mindenki magáról tudja, hogy nem szeretne és nem is szereti ugyanazt a tetkót másokon látni. Vannak kivételek, ezek a szimbólumokra vonatkoznak, amiknek jelentésük van, ilyenek pl.: hit, a szabadság, élet, születési jegyek stb. Sokszor nem értem, hogy amikor látok egy igazán rossz munkát, azt a viselője, hogy tudta magára varratni? Saját tapasztalatból mondom, hogy addig amíg nem láttam milyen a tetováló munkája, nem is engedném "össze-vissza firkáltatni" magam.

 

Gondoljatok bele, ha valaki elcseszi a tetkódat és azért fizettél is nem keveset, akkor azt idővel biztos ki akarod javíttatni vagy letakarni és akkor megint fizetni fogsz egy hozzá értőnek aki rendbe hozza az elrontott melót. Nem kell sok ész hozzá, hogy a duplájába került a tetoválásod, amit elsőre is meg lehetett volna csinálni minőségire. Egyszer valamit elrontanak azt nem egyszerű letakarni vagy kijavítani. Érdemes átgondolni ennek a kis szövegnek mondanivalóját, netán meg is fogadod és így is cselekszel, szerintem olyan tetkót fogsz kapni, ami TE vagy.

Azt tudom még javasolni, hogy tervezd meg a fejedben, vagy rajzold le papírra ötleteidet. Kapcsold össze az egyéniségeddel és gondolatban szabd saját stílusodra a tetkódat. Aki tud kicsit rajzolni az le is firkálhatja, aki nem az skiccekkel is le tudja vázolni. Elkészítjük a mintát és közösen megbeszéljük, hogy ez jó vagy nem. Egyénre szabjuk méretben és stílusban egyaránt.

Kérdéseteket illetve érdeklődéseteket a kapcsolat és a vendégkönyv oldalon egyaránt megtehetitek.

Üdv mindenkinek, ismerősnek és ismeretlennek!

 

Amit a Tetoválásokról tudni kell!

 

Mielőtt jönnél tetoválni!

- Egyél rendesen, ne fogyassz alkoholt!
- Ha nyáron tetováltatsz ne napoztasd a bőröd és nem mehetsz strandolni a gyógyulás alatti időben, ami kb. két hét !!!

 

Amire szükséged van a kezeléshez:

 
- bepanthen (plusz) krém, vagy még a gyógyszertári fehér vazelin! Az utóbbit ritkábban alkalmazzák, a krém beváltabb.

Hogyan kezeld:

- Az első nap:

Amikor kész a tetoválásod le kell fóliázni, ezt a tetováló végzi! Ezt a fóliát 2-3 óra múlva kell levenni.
Mosd meg a tetoválásod langyos vízzel, szappannal ((csak baba szappannal vagy antibakteriális szappannal)). A vizet itasd le óvatosan a tetoválásról, semmiképpen ne dörzsöld! Meg kell várni míg megszárad és csak aztán kend be bepanthen krémmel nagyon vékonyan, éppen csak egy film réteget kenjünk rá!!! 


- A második nap után:

Második naptól már kenheted 2-3 alkalmanként a fent említett krémmel! A második héten már gyógyul annyit, hogy már többször is bekenheted, a tetoválás először besebesedik, majd lehámlik! Ne ijedjünk meg ettől a folyamattól (hámlás), mindenkinél ez a folyamat játszódik le! 

- Ezt mindenféleképp tartsd be:

- A krémezést nem szabad hanyagolni az se jó, ha túlkened! Tartsd be az ajánlott krémezést és nem lesz baj! A gyógyulási idő alatt ne menj szaunába szoláriumba, ne napoztasd, ne piszkáld mikor már hámlik és ne vakard! Hagyd, hogy magától gyógyuljon és a leszáradt, lehámlott réteg magától essen le!